[śląsk] warsztat

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • seiko5
    Drive
    • 2008
    • 66

ale chyba tak to jest prawda?!
    Wen keiner kent die antwort, dan schreib zu mir

Komentarz

• RomanB
      Classic
      • 2008
      • 37

patrzę w komórkę i mam wpisane Adam S. wiec nie dam głowy :P
      Moja Skoda
      http://picasaweb.google.pl/117415647...29499134195042

Komentarz

• przemek88
        Rider
        • 2009
        • 613

możecie polecić jakiś warsztat w Tychach? Mam do wymiany trochę rzeczy w zawieszeniu i nie wiem do kogo najlepiej jechać?

Moja Octavia 1.9 TDI AGR

Komentarz

• dryblaspl
          Drive
          • 2012
          • 75

Szukam porządnego mechanika co mi wymieni panewki w 'slynnym' BXE, polecacie nadal kogoś?
          Sprzedam Lampy przednie, zbiornik spryskiwaczy 3.5 L z pompką

Komentarz

• adamadam
            Drive
            • 2008
            • 45

zadzwoń do P. Kolasińskiego w gliwicach
            adamadam

Komentarz

• arturg1988
              Classic
              • 2012
              • 30

Daj znać ile będzie za to chciał

Komentarz

• dryblaspl
                Drive
                • 2012
                • 75

jutro rano będę dzwonił jak sie wyśpię więc napisze co i jak dla kolegów
                ps. jakbym zapomnial piszcie na PW

Komentarz

• dryblaspl
                  Drive
                  • 2012
                  • 75

Panowie , w 1 warsztacie cena wyszła by 800zl robocizna plus częsci na dolne panewki, a kompletne panewki ponad 1500zł, u Pana ze Skodexu doszliśmy do wniosku że taniej jest kupic i wstawić nowy słupek, niż grzebać po 200tys w silniku , który dobrze pracuje

Komentarz

• adamsky
                    Rider
                    • 2024
                    • 371
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Witam kolegów,
                    Postanowiłem zamontować do swojej o2 Combi relingi popytałem w kilku miejscach i mam teraz dylemat: u śliwki katowice poweidziano mi że do 1 tyś, w Ganinex ok 1300(może coś jeszcze urwą) a w tychach 1600.

Koleś z Śliwki brzmiał w miarę wiarygodnie opowaidał że już trochę tego zamontowali a i cena niższa, jednak z waszych wpisów wynika że "śliwka to tylko w butelce". Ganinex w miare jest dobrze oceniany ale jest raz że droższy a dwa że montowali tylko w roomster a wiadomo to inna konstrukcja...

Ryzykowalibyście Śliwkę?

Komentarz

• robert70
                      Rider
                      • 2008
                      • 499

Jak się zdecydujesz na Śliwke to napisz jak poszło. Bardzo jestem ciekaw jak jest teraz u nich, bo mnie mocno zrazili do siebie. Może coś poprawili, mają tam :?: ruch w interesie :?:
                      O2 FL 1,6 Mint "MAŁA CZARNA" LPG - LandiRenzo

Komentarz

• aniol
                        RS
                        • 2012
                        • 5228
                        • Octavia I combi (1U5)
                        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

WITAM!Jestem z Zabrza a serwisuje się wTarnowskich górach. Zakład specjalizuje sie w grupie vw. Jestem bardzo zadowolony z ich usług i polecam. Oto namiary:Tomasz Kuna ul.Sobieskiego 23. TEL.32|384 07 00. kom.601458482 www.autoelektronika.com.pl Pozdrawiam wszystkich.PS. Śliwke odradzam dwa razy byłem,majom zero orientacji w tematach.
                        http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
                        Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• knefel
                          Ambiente
                          • 2010
                          • 231
                          • Roomster (5J)
                          • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

A ktos moze wypowiedziec sie na temat AUTO FLOREK w katowicach na kosciuszki ?
                          ...MOC jest bogiem, PRĘDKOŚĆ nałogiem, NITRO podstawą, a JAZDA zabawą...

Albo SKODA, albo nic...

Komentarz

• baca10
                            RS
                            • 2009
                            • 6225

Zamieszczone przez adamsky
                            Witam kolegów,
                            Postanowiłem zamontować do swojej o2 Combi relingi popytałem w kilku miejscach i mam teraz dylemat: u śliwki katowice poweidziano mi że do 1 tyś, w Ganinex ok 1300(może coś jeszcze urwą) a w tychach 1600.

Koleś z Śliwki brzmiał w miarę wiarygodnie opowaidał że już trochę tego zamontowali a i cena niższa, jednak z waszych wpisów wynika że "śliwka to tylko w butelce". Ganinex w miare jest dobrze oceniany ale jest raz że droższy a dwa że montowali tylko w roomster a wiadomo to inna konstrukcja...

Ryzykowalibyście Śliwkę?
                            a pytałes u Lellka?

Komentarz

• adamsky
                              Rider
                              • 2024
                              • 371
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Witajcie, w końcu wybrałem Ganinex. Lecz na 2 rzeczy zlecone 1 tylko zrobili dobrze (relingi) - chociaż to się okaże za 3-4 lata czy zacznie rdzewieć.

Mieli mi ponadto w ramach gwarancji wymienić sprężyny, po wymianie nikt nie sprawdził prześwitu i jak sam sprawdziłem okazało się że nie spełniają nawet minimalnej wartości ze specyfikacji a to trochę moim zdaniem wstyd - bo równie dobrze ktos mógł koła nie dokręcić i co też by wydali auto?

Komentarz

• robert70
                                Rider
                                • 2008
                                • 499

no to ciekawe, bo Ganinex ma raczej dobrą opinię, może starali się na początku i już im przeszło
                                O2 FL 1,6 Mint "MAŁA CZARNA" LPG - LandiRenzo

Komentarz

• adamsky
                                  Rider
                                  • 2024
                                  • 371
                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez robert70
                                  no to ciekawe, bo Ganinex ma raczej dobrą opinię, może starali się na początku i już im przeszło
                                  Po za tą jedna wpadką (ewidentnie zawalił ktoś kto dokonywał naprawy) większych zastrzeżeń nie mam.

Pan Mateusz działu sprzedaży naprawdę kompetentny człowiek, zna samochody jakby je sam produkował, świetnie doradza przy wyborze akcesoriów.
                                  Doradcy serwisowi (szczególnie pan Bogdan) w sumie też ok.
                                  GAZ mam założony super, wszystko dokładnie w otulinach poizolowane (a mam porównanie z innym aso).
                                  Ceny tez w sumie w porządku przegląd mały 650 (z LPG), duży 900. wiadomo do tego dochodzi klima (pewnie z 200).
                                  Generalne zauważyłem jedną zasadę w Ganinex, robimy tylko tak jak nam na to skoda pozwoli żadnych odstępstw (wszystko tak jak w specyfikacji). Dlatego tak mnie wkurzyli gdy okazało się, że nikt nie sprawdził prześwitu.

Komentarz

• SS
                                    RS
                                    • 2010
                                    • 16209
                                    • Superb III (3V3)

adamsky, nie napalaj się tak na serwis klimy. Mi robili w kwietniu 2012, podobno full zakres. Po tygodniu z klimy waliło jak przed serwisem. Na miejscu mam warsztat który specjalizuje się w klimatyzacjach i w innym aucie nigdy nie było takich objawów. Spokojnie można było jeździć do jesieni bez smrodu.
                                    W sprawie serwisu to zgłaszałem im pojawiający się komunikat na MAXI-DOT o spalonej żarówce w dziennych (sam znikał). Powiedzieli, że nie potrafią tego zdiagnozować jak nie przyjadę z tą usterką. Po jakimś czasie na forum znalazłem info, że to wina mocowania żarówek i już przy mojej wizycie była na to akcja serwisowa. Czyli olali mnie. Podobnie ze skrzypieniem zawieszenia. Nie wspomnę już o zawyżonej ilości oleju przy wymianie (u mnie 4,6 litra), czy o mechaniku który stwierdził u mnie ząbkowanie opon (to w kwestii skrzypienia zawieszenia) którego nie było, a jak zgłosiłem ubytek oleju to pan podzielił ilość oleju przez przebieg przy serwisie i wyszło mu w normie :roll: Wtedy ręce mi opadły.
                                    Nie chcę się żalić ale zalecam ostrożność bo ślepe wierzenie w łaskawość ASO nikomu na dobre nie wychodzi. A Pan Mateusz, Radosław czy inny pracownik ASO właśnie ma za zadanie uśpić Twoją czujność podejściem. A na warsztacie już to inaczej wygląda.
                                    Pisał Sebastian

Komentarz

• adamsky
                                      Rider
                                      • 2024
                                      • 371
                                      • Octavia II combi (1Z5)
                                      • BSE 1.6 MPI 102 KM

To wszystko ci w ganinex katowice zawalili?

Komentarz

• SS
                                        RS
                                        • 2010
                                        • 16209
                                        • Superb III (3V3)

To są moje odczucia po wizycie. Chłopaki są młode, ja nie miałem czasu żeby przypilnować...
                                        Z tym olejem to chyba wszędzie tak na fakturze wpisują (chociaż miejscowy "olejarz" mówił, że to jak silnik jest suchy to tyle wchodzi, a na wymianę powinno się miej lać).
                                        Z klimą porażka, tego żałuję.
                                        Skrzypiące zawieszenie przesmarowali (cokolwiek to znaczy) po roku znowu skrzypi.
                                        Dzienne się wreszcie spaliły ale po gwarancji i teraz muszę to jakoś sam ogarnąć.
                                        A silnik jak ciągnął olej tak ciągnie, już mnie to tak nie boli. Przy następnej wymianie wleje coś innego i zobaczymy.
                                        Problem jest z tym, że ja w okolicy mam tylko większe zło z autoryzowanych stacji. I sam nie wiem co robić. Teraz trzymam kciuki, żeby do końca leasingu nic się nie zwaliło bo muszę to w ASO robić.
                                        A jak chcesz do nich jechać to jedź tylko pilnuj i nie daj się zbyć byle czym. A na wszytko papier - to obowiązuje wszędzie
                                        Pisał Sebastian

Komentarz

• Robert.S
                                          Classic
                                          • 2010
                                          • 6

Witam,

Możecie polecić jakiś dobry i godny zaufania warsztat w okolicach Mysłowic?.

Komentarz

• danielosy
                                            Rider
                                            • 2010
                                            • 269
                                            • Octavia I (1U2)
                                            • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Mozecie polecic jakis dobry warsztat (musze wymienic rozrzad) w okolicach Bytomia?(mieszkam tu) wiec moze byc zabrze gliwice bytom itp bede wdzieczny za info
                                            moja czarna perla
                                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=980275#980275

Komentarz

• aniol
                                              RS
                                              • 2012
                                              • 5228
                                              • Octavia I combi (1U5)
                                              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

www.autoelektronika.com.pl.

Tarnowskie Góry.
                                              Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• lukaszw1
                                                Ambiente
                                                • 2011
                                                • 223

Koledzy podpowiedzcie mi gdzie w Zabrzu lub okolicy zrobią mi dobrze geometrię po wymianie zawiasu z przodu.
                                                Pozdrawiam Łukasz

Moja srebrzynka
                                                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=55848

Komentarz

• wróg
                                                  Ambiente
                                                  • 2013
                                                  • 204
                                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Koledzy możecie coś więcej napisać o tym warsztacie w Katowicach na ul. Truskawkowej? (strona www; telefon, nazwa firmy, cokolwiek...) Szukałem przez google, ale jest tam kilka firm i nie wiem który jest tym polecanym. Jestem z Krakowa, nie znam Katowic, a w najbliższy poniedziałek wybieram się w okolice Katowic być może kupić używaną OII i chciałbym ją gdzieś sprawdzić. ASO odpada, już tam byłem z tym samochodem i z pewnych względów już nie chcę.

Chyba że możecie polecić jakiś inny punkt w okolicach gdzie mógłbym sprawdzić przed zakupem ten samochód?
                                                  Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
                                                  Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
                                                  Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.
                                                  Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Komentarz

• aniol
                                                    RS
                                                    • 2012
                                                    • 5228
                                                    • Octavia I combi (1U5)
                                                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez lukaszw1
                                                    Koledzy podpowiedzcie mi gdzie w Zabrzu lub okolicy zrobią mi dobrze geometrię po wymianie zawiasu z przodu.
                                                    Przeczytaj nad twoim postem, dałem namiar.
                                                    Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

Pracuję...