ale chyba tak to jest prawda?!
[śląsk] warsztat
Zwiń
X
-
Panowie , w 1 warsztacie cena wyszła by 800zl robocizna plus częsci na dolne panewki, a kompletne panewki ponad 1500zł, u Pana ze Skodexu doszliśmy do wniosku że taniej jest kupic i wstawić nowy słupek, niż grzebać po 200tys w silniku , który dobrze pracujeSprzedam Lampy przednie, zbiornik spryskiwaczy 3.5 L z pompką
Komentarz
-
-
Witam kolegów,
Postanowiłem zamontować do swojej o2 Combi relingi popytałem w kilku miejscach i mam teraz dylemat: u śliwki katowice poweidziano mi że do 1 tyś, w Ganinex ok 1300(może coś jeszcze urwą) a w tychach 1600.
Koleś z Śliwki brzmiał w miarę wiarygodnie opowaidał że już trochę tego zamontowali a i cena niższa, jednak z waszych wpisów wynika że "śliwka to tylko w butelce". Ganinex w miare jest dobrze oceniany ale jest raz że droższy a dwa że montowali tylko w roomster a wiadomo to inna konstrukcja...
Ryzykowalibyście Śliwkę?
Komentarz
-
-
WITAM!Jestem z Zabrza a serwisuje się wTarnowskich górach. Zakład specjalizuje sie w grupie vw. Jestem bardzo zadowolony z ich usług i polecam. Oto namiary:Tomasz Kuna ul.Sobieskiego 23. TEL.32|384 07 00. kom.601458482 www.autoelektronika.com.pl Pozdrawiam wszystkich.PS. Śliwke odradzam dwa razy byłem,majom zero orientacji w tematach.http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez adamskyWitam kolegów,
Postanowiłem zamontować do swojej o2 Combi relingi popytałem w kilku miejscach i mam teraz dylemat: u śliwki katowice poweidziano mi że do 1 tyś, w Ganinex ok 1300(może coś jeszcze urwą) a w tychach 1600.
Koleś z Śliwki brzmiał w miarę wiarygodnie opowaidał że już trochę tego zamontowali a i cena niższa, jednak z waszych wpisów wynika że "śliwka to tylko w butelce". Ganinex w miare jest dobrze oceniany ale jest raz że droższy a dwa że montowali tylko w roomster a wiadomo to inna konstrukcja...
Ryzykowalibyście Śliwkę?
Komentarz
-
-
Witajcie, w końcu wybrałem Ganinex. Lecz na 2 rzeczy zlecone 1 tylko zrobili dobrze (relingi) - chociaż to się okaże za 3-4 lata czy zacznie rdzewieć.
Mieli mi ponadto w ramach gwarancji wymienić sprężyny, po wymianie nikt nie sprawdził prześwitu i jak sam sprawdziłem okazało się że nie spełniają nawet minimalnej wartości ze specyfikacji a to trochę moim zdaniem wstyd - bo równie dobrze ktos mógł koła nie dokręcić i co też by wydali auto?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez robert70no to ciekawe, bo Ganinex ma raczej dobrą opinię, może starali się na początku i już im przeszło
Pan Mateusz działu sprzedaży naprawdę kompetentny człowiek, zna samochody jakby je sam produkował, świetnie doradza przy wyborze akcesoriów.
Doradcy serwisowi (szczególnie pan Bogdan) w sumie też ok.
GAZ mam założony super, wszystko dokładnie w otulinach poizolowane (a mam porównanie z innym aso).
Ceny tez w sumie w porządku przegląd mały 650 (z LPG), duży 900. wiadomo do tego dochodzi klima (pewnie z 200).
Generalne zauważyłem jedną zasadę w Ganinex, robimy tylko tak jak nam na to skoda pozwoli żadnych odstępstw (wszystko tak jak w specyfikacji). Dlatego tak mnie wkurzyli gdy okazało się, że nikt nie sprawdził prześwitu.
Komentarz
-
-
adamsky, nie napalaj się tak na serwis klimy. Mi robili w kwietniu 2012, podobno full zakres. Po tygodniu z klimy waliło jak przed serwisem. Na miejscu mam warsztat który specjalizuje się w klimatyzacjach i w innym aucie nigdy nie było takich objawów. Spokojnie można było jeździć do jesieni bez smrodu.
W sprawie serwisu to zgłaszałem im pojawiający się komunikat na MAXI-DOT o spalonej żarówce w dziennych (sam znikał). Powiedzieli, że nie potrafią tego zdiagnozować jak nie przyjadę z tą usterką. Po jakimś czasie na forum znalazłem info, że to wina mocowania żarówek i już przy mojej wizycie była na to akcja serwisowa. Czyli olali mnie. Podobnie ze skrzypieniem zawieszenia. Nie wspomnę już o zawyżonej ilości oleju przy wymianie (u mnie 4,6 litra), czy o mechaniku który stwierdził u mnie ząbkowanie opon (to w kwestii skrzypienia zawieszenia) którego nie było, a jak zgłosiłem ubytek oleju to pan podzielił ilość oleju przez przebieg przy serwisie i wyszło mu w normie :roll: Wtedy ręce mi opadły.
Nie chcę się żalić ale zalecam ostrożność bo ślepe wierzenie w łaskawość ASO nikomu na dobre nie wychodzi. A Pan Mateusz, Radosław czy inny pracownik ASO właśnie ma za zadanie uśpić Twoją czujność podejściem. A na warsztacie już to inaczej wygląda.Pisał Sebastian
Komentarz
-
-
To są moje odczucia po wizycie. Chłopaki są młode, ja nie miałem czasu żeby przypilnować...
Z tym olejem to chyba wszędzie tak na fakturze wpisują (chociaż miejscowy "olejarz" mówił, że to jak silnik jest suchy to tyle wchodzi, a na wymianę powinno się miej lać).
Z klimą porażka, tego żałuję.
Skrzypiące zawieszenie przesmarowali (cokolwiek to znaczy) po roku znowu skrzypi.
Dzienne się wreszcie spaliły ale po gwarancji i teraz muszę to jakoś sam ogarnąć.
A silnik jak ciągnął olej tak ciągnie, już mnie to tak nie boli. Przy następnej wymianie wleje coś innego i zobaczymy.
Problem jest z tym, że ja w okolicy mam tylko większe zło z autoryzowanych stacji. I sam nie wiem co robić. Teraz trzymam kciuki, żeby do końca leasingu nic się nie zwaliło bo muszę to w ASO robić.
A jak chcesz do nich jechać to jedź tylko pilnuj i nie daj się zbyć byle czym. A na wszytko papier - to obowiązuje wszędziePisał Sebastian
Komentarz
-
-
Mozecie polecic jakis dobry warsztat (musze wymienic rozrzad) w okolicach Bytomia?(mieszkam tu) wiec moze byc zabrze gliwice bytom itp bede wdzieczny za infomoja czarna perla
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=980275#980275
Komentarz
-
-
-
Koledzy możecie coś więcej napisać o tym warsztacie w Katowicach na ul. Truskawkowej? (strona www; telefon, nazwa firmy, cokolwiek...) Szukałem przez google, ale jest tam kilka firm i nie wiem który jest tym polecanym. Jestem z Krakowa, nie znam Katowic, a w najbliższy poniedziałek wybieram się w okolice Katowic być może kupić używaną OII i chciałbym ją gdzieś sprawdzić. ASO odpada, już tam byłem z tym samochodem i z pewnych względów już nie chcę.
Chyba że możecie polecić jakiś inny punkt w okolicach gdzie mógłbym sprawdzić przed zakupem ten samochód?Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lukaszw1Koledzy podpowiedzcie mi gdzie w Zabrzu lub okolicy zrobią mi dobrze geometrię po wymianie zawiasu z przodu.http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
Komentarz
-
Komentarz